Jaarlijks wordt in Verona te Italië, de grootste beurs ter wereld met betrekking tot natuursteen en de verwerking daarvan gehouden. Vorig jaar bezochten maar liefst 160.000 vakmensen deze meerdaagse beurs. Op de beurs worden de laatste trends op het gebied van interieur en exterieur getoond. Daarnaast worden de nieuwste natuursteen verwerkingsmachines hier gepresenteerd aan alle bezoeker vanuit alle werelddelen.

Voor de echte vakman uit de branche mag dit jaarlijkse event niet ontbreken, namens ons bedrijf, hebben Cor, Francien, Senny en Jessica deze beurs bezocht. De voornaamste reden van het bezoek aan deze beurs was het opdoen van nieuwe kennis, de laatste trends en het bezoeken van onze leveranciers. Wij benoemen kort onze nieuwe inzichten:

Marmer is terug van weggeweest. Dat marmer weer helemaal hip is, zien we al veel terug in de folders met betrekking tot wonen. Marmer wordt weer veel verwerkt in interieur producten, hierbij moet je denken aan tafels, wastafels en interieur producten.

Naast marmer is de steensoort onyx in opkomst als populair product voor interieur. Deze steensoort die bekend staat om zijn prachtige kleurpatronen wordt steeds vaker verwerkt in badkamers. De bekendste trend zijn de muren bekleed met onyx met daarachter led verlichting. Dit geeft een prachtig effect.
onyx-blok
Voor het exterieur blijft hardsteen onverminderd populair. Ondanks dat er heel veel kwalitatief slecht materiaal uit China op de markt is gekomen de laatste jaren, blijft Belgische hardsteen de boventoon voeren. Dit product dat gekenmerkt wordt door de echte fossielen in de steen kan door de verschillende afwerkingen voor veel producten worden toegepast. Hierbij moet je denken aan tafelbladen voor buiten, badkamer dorpels, maar ook aanrechtbladen.
hardsteen-afwerkingen

Naast de trends met betrekking tot materialen hebben wij veel kennis opgedaan over de nieuwste machines. Wij willen graag kwaliteit leverennatuursteen-blokken-zaag maar omdat te kunnen bieden hebben wij ook goed materieel nodig om natuursteen mee te kunnen bewerken. Het fijne handwerk om details mee te kunnen aanbrengen, zal voorlopig (nog) niet verdwijnen maar het fysieke werk wordt wel minder zwaar dankzij de hulp van veel machines.

Wij hebben onze kennis verrijkt, de beste leveranciers voor ons marmer en graniet bezocht en kunnen zo waarborgen dat wij kwaliteit leveren. Het was voor ons als vakmensen een zeer geslaagde beurs aldus Senny Wagemaker. Het is nu aan ons om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.