Aanrechtblad dikte

Home » Aanrechtbladen » Aanrechtblad dikte

DIKTE VAN UW AANRECHTBLAD

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw aanrechtblad moet er veel keuze gemaakt worden. Een belangrijke keuze is de dikte van aanrechtblad, dit vaak ook een belangrijk element in de prijs.

AMBACHTELIJK SPECIALIST
VOOR UW AANRECHTBLAD OP MAAT

nero-zimbabwe-leather-look-graniet-aanrechtblad

Voor uw aanrechtblad op maat

De dikte van uw aanrechtblad is niet alleen bepalend voor het uiterlijk en de stevigheid van het keukenblad, het is daarnaast ook een belangrijke factor in de prijs. Zo kun je wanneer je voor een natuursteen aanrechtblad kiest, kiezen uit een:

  • keukenblad 2 cm dik
  • keukenblad 4 cm dik
  • keukenblad 6 cm dik
  • keukenblad 8 cm dik

Optisch verdikt keukenblad

In veel keukenzaken worden keukenblad tegenwoordig verdikt met hout, dit wil zeggen dat de rand bijvoorbeeld wel 6 cm dik is, maar het gehele aanrechtblad maar 2 cm. Zeker wanneer je prijzen aan het vergelijken bent is het belangrijk om dit te weten!

Dikte van Dekton of Silestone keukenblad

Wanneer je kiest voor een Dekton of Silestone aanrechtblad heeft u de keuze uit: 12 mm, 20 mm of 30 mm dik aanrechtblad.

Welke aanrechtblad dikte is de juiste keuze?

Welke dikte van het aanrechtblad voor u geschikt is hangt af van het materiaal, de hoeveel uitsparingen en de afmetingen van het keukenblad. Wanneer men bijvoorbeeld een lang aanrechtblad nodig heeft met veel uitsparingen, dan is een dikker blad aan te bevelen om de kans op breken te verkleinen.

Wij adviseren u graag over de dikte van uw aanrechtblad, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw nieuwe aanrechtblad.

Een overzicht van onze recent geleverde aanrechtbladen…

Lees hier meer artikelen over aanrechtbladen:

Een “standaard” aanrechtblad is niet goed genoeg meer

De tijd dat we kozen voor de standaard aanrechtbladen die in de keukenzaken lagen is voorbij. Vroeger was het bijzonder als je koos voor een graniet aanrechtblad in plaats van plastic keukenblad. Tegenwoordig ligt de [...]

Graniet aanrechtblad schoonmaken

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men een graniet aanrechtblad schoon kan maken. Welke middelen kun je wel gebruiken en welke juist absoluut niet. In deze blog geven we je een kort overzicht van hoe [...]